Hoe plaats ik een bericht op mijn WordPress site? │ versID

Een nieuw bericht plaatsen op een WordPress website was nog nooit zo makkelijk! Bekijk snel het 7 stappenplan.

Berichten zijn erg belangrijk om de website up-to-date te houden. Hierdoor komen bezoekers terug en de website wordt beter gewaardeerd en geïndexeerd door zoekmachines.

Stap 1: Inloggen

Als eerste log je in op de website met gebruikersnaam en wachtwoord.

Stap 2: Nieuw bericht aanmaken

Wanneer je bent ingelogd op de website kom je terecht in het Dashboard van WordPress.

Om een nieuw bericht op te maken ga je in het navigatiemenu (linkerkant) naar de module ‘Berichten’ en hier selecteer je ‘Nieuw Bericht’.

 

Nu kom je in een scherm terecht waar je een nieuw bericht aan de blog of website kunt toevoegen (zie onderstaande afbeelding).

Stap 3: Titel invoeren (1)

Je start met het maken van een nieuw bericht door in de eerste balk een aantrekkelijke titel van het bericht in te vullen. De titel komt bovenaan het bericht te staan.

Stap 4: Bericht permalink instellen (2)

De permalink is de URL van het bericht. Deze kan eventueel aangepast worden door op de knop ‘Bewerken’ te klikken. Zorg ervoor dat de belangrijkste zoekwoorden in de permalink staan zodat het bericht zo goed mogelijk door de zoekmachines gevonden kan worden. Gebruik bijvoorbeeld te titel van het nieuwsbericht ook in de permalink. De permalink wordt pas zichtbaar nadat je het bericht een keer hebt opgeslagen als concept. Ga je na publicatie wijzigen, vergeet dan niet een redirect toe te passen.

Stap 5: Bericht ofwel inhoud schrijven met de editor (visueel WYSIWYG) / HTML) (3)

Nadat je de titel van het bericht hebt ingevuld kun je de inhoud van het bericht schrijven in het invulveld onder de titel. De knop visueel (WYSIWYG = What You See Is What You Get) is de editor waar je de opmaak van pagina’s en berichten mee aanpast. Je ziet in de balk boven het veld een aantal opties staan die ook gebruikt worden door MS Word. Voor de opmaak van de tekst heb je aan deze opties meestal voldoende. Controleer het nieuwsbericht nog even op typ- en spelfouten.

Ook kun je in deze editor foto’s en bestanden toevoegen. Kies media toevoegen, ga naar bestanden uploaden vanaf je computer en selecteer de juiste foto.

Aan de rechterkant kun je de ‘uitgelichte afbeelding’ instellen door dezelfde stappen te volgen of je keuze te maken uit bestanden die je al hebt geüpload.

Stap 6: Categorie selecteren

Om de website overzichtelijk te houden wordt er gebruik gemaakt van categorieën (module rechterkant). Selecteer de bijbehorende categorie.

Stap 7: Het nieuwsbericht publiceren (live zetten)

Wanneer het nieuwsbericht gereed is en naar tevredenheid is voorzien van inhoud, ga je deze publiceren op de website. Na publicatie worden berichten in chronologische volgorde geplaatst. Het nieuwste – meest recente – bericht wordt bovenaan het nieuws/blogarchief geplaatst.

Mocht je het nieuwsbericht eerst willen bekijken voordat je deze publiceert? Dan is hier uiteraard een mogelijkheid voor. Je kunt het bericht in dit geval opslaan als concept en een voorbeeld hiervan bekijken.

De module staat rechts in het scherm als je een bericht aan het opmaken bent. De afbeelding toont de module.

 

  1. Opslaan als concept

De knop ‘opslaan als concept’ slaat het huidige bericht op als concept. Met deze knop kun je het bericht opslaan als je bijvoorbeeld geen tijd meer hebt om het bericht af te maken, maar het niet wilt verliezen.

  1. Voorbeeld:

De ‘Voorbeeld’ knop opent een nieuw scherm met een live voorbeeld van het bericht op de website. Er komt nu een voorbeeld van het bericht tevoorschijn. Op deze manier heb je de mogelijkheid om de pagina eerst goed te bekijken voordat de bezoeker deze te zien krijgt. Deze knop is erg handig!

  1. Publiceren:

Klik op deze knop als je het bericht direct wilt publiceren op de website. Hieronder lees je hoe je een bericht kunt inplannen.

 

Extra stappen:

 

  • De status van een WordPress bericht wijzigen

Deze kan op ‘Concept’ of ‘Wachtend op review’ staan. Indien je met meerdere auteurs werkt is het slim om je auteurs hun aangemaakte berichten op de status ‘Wachtend op review’ te laten zetten, zodat jij de berichten nog kunt controleren voordat je ze publiceert.

 

 

  • De zichtbaarheid van een WordPress bericht wijzigen

Je kunt het bericht ‘openbaar maken’, ‘beschermen met een wachtwoord’ of ‘privé’ houden.

 

  • Direct live zetten of inplannen voor een later moment

Met de ‘Onmiddellijk publiceren’ optie kun je aangeven of je het opgemaakte bericht direct wilt publiceren of wilt inplannen, zodat het bericht op een later tijdstip op de website wordt geplaatst. Je kunt ook een aantal berichten inplannen voor de komende dagen of weken en de datum, jaar en het tijdstip van publicatie instellen. De knop ‘Publiceren’ verandert in ‘Inplannen’ als je een datum selecteert. Klik op deze knop om het bericht definitief in te plannen.

Succes met het plaatsen van nieuwe nieuws- of blogberichten!

Meer weten over versID? Kijk eens verder op de website of neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Bron: Een beetje van WordPress en een beetje van mezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

keyboard_arrow_up