TECHNISCHE DOCUMENTATIE

Handleidingen

Technische documentatie als risicobeperking

Al ruim dertig jaar maken we handleidingen van machines en installaties. Het is relevant te weten dat een handleiding een verplicht onderdeel van de machine of installatie is volgens de machinerichtlijn. Een handleiding is dus niet alleen bedoeld om gebruikers te informeren over veilig gebruik.  Zo’n handleiding maken is een vak apart en daarvoor bent u bij versID aan het juiste adres.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem vandaag nog contact op met versID!

Vanuit het oogpunt van de gebruiker

Technische documentatie hoort vooral functioneel en begrijpelijk te zijn voor de eindgebruiker. Daarom vertalen we allereerst de techniek naar de gedachtegang van de gebruiker. Ook voorzien we de technische handleidingen van illustraties en foto’s die de instructies ondersteunen.

Begeleiding CE-markering en veiligheidsadvies

Voor machines en installaties is CE-markering verplicht. Door middel van een risico-inventarisatie en -evaluatie geven wij veiligheidsadvies. De risico’s worden daardoor tot een minimum beperkt. versID kan daarbij ook een EG verklaring opstellen.

Uw partner in handleidingen

Dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies waaraan technische documentatie moet voldoen. Professionele documentatie verlaagt het aansprakelijkheidsrisico en het vermindert de vraag naar ondersteuning. Bovendien versterkt het uw bedrijfsimago. Wilt u een vrijblijvend gesprek over het vervaardigen van uw technische documentatie? Neem dan contact op.

Menu