Hoe maak ik een Google Bedrijfsprofiel aan? │ versID

Trek de aandacht op Google met een GRATIS bedrijfsprofiel.

Google Bedrijfsprofiel instellen in slechts 2 stappen:

Als bedrijf wil je gevonden worden door potentiële klanten. Het bedrijfsprofiel zorgt ervoor dat jouw bedrijf zichtbaar is bij Google Zoeken en Google Maps.

Een Google Bedrijfsprofiel kun je zien als een digitaal visitekaartje. Je vult alle belangrijke informatie in zoals je adres, telefoonnummer en website. Daarnaast kun je jouw openingstijden invullen. Willen potentiële klanten je benaderen? Dan vinden zij hier alle contactgegevens. Ze kunnen zelfs een route opvragen naar jouw bedrijf. Ook het plaatsen van reviews, foto’s en berichten behoort tot de mogelijkheden.

Google Bedrijfsprofiel versID

Wat heb je nodig voor een Google Bedrijfsprofiel?

1. Een Google account / gmail account;
2. Een postadres voor je bedrijf ter verificatie;
3. Een telefoonnummer en mailadres voor je bedrijf.

Stap 1: Inloggen

Ga naar Google Bedrijfsprofiel (https://business.google.com)
Je kunt hierbij op NU BEHEREN klikken, waarna je met je Google account in moet loggen. Vervolgens kun je aangeven welk bedrijf van jou is.

Google bedrijfsprofiel beheren

Zodra je hebt aangegeven welk bedrijf van jou is, kun je alle bedrijfsgegevens zo volledig mogelijk invullen, zoals de bedrijfsnaam, adresgegevens, website, telefoonnummer en andere relevante informatie.

Belangrijk: Voer eerst de naam van je bedrijf in. Na het invoeren van de naam, ontvang je direct een melding als het bedrijf al bestaat. Als het bedrijf al bestaat, kun je beheerdersrechten aanvragen voor het Google Bedrijfsprofiel. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld eerder hebt geprobeerd om het Google Bedrijfsprofiel (voorheen Google Mijn Bedrijf) in te stellen, maar het proces niet hebt voltooid.

Stap 2: Google Bedrijfsprofiel verifiëren

Om je complete Google bedrijfsprofiel te laten zien in Google, moet je het profiel in Google verifiëren. Afhankelijk van de gegevens die je hebt ingevuld, zijn er verschillende opties beschikbaar voor verificatie, zoals een verificatiecode via telefoon, sms of briefpost. Als je geen telefoonnummer hebt opgegeven, is de enige optie om een verificatiecode via briefpost aan te vragen. Het kan tot 11 werkdagen duren voordat je deze ontvangt.

Ongeacht de gekozen verificatie-optie, moet je een verificatiecode invoeren om je bedrijfsprofiel te verifiëren. Nadat de verificatie is geslaagd, kan het enige tijd duren voordat je bedrijfsvermelding in Google wordt weergegeven, maar meestal is dit niet lang.

Google Bedrijfsprofiel aanpassen: wat is belangrijk?

Na het volgen van bovenstaande stappen om je Google Bedrijfsprofiel in te stellen, is het belangrijk om te weten dat je verschillende onderdelen van je profiel altijd kunt wijzigen / aanvullen.

FOTO’S Je kunt foto’s toevoegen van jouw diensten, kantoor, medewerkers of andere relevante afbeeldingen op je Google Bedrijfsprofiel. Aangezien beelden meer zeggen dan woorden, is het een geweldige aanvulling op je profielweergave.
REVIEWS Op Google kun je beoordelingen achterlaten die direct zichtbaar zijn op jouw Google Bedrijfsprofiel. Als een internetgebruiker op de knop “EEN REVIEW SCHRIJVEN” klikt, wordt hij of zij direct doorgestuurd naar de Google-beoordelingen over jouw bedrijf.
BEDRIJFSINFORMATIE Op je Google Bedrijfsprofiel kun je relevante bedrijfsinformatie delen, zoals je website, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Ook kun je openingstijden en aangepaste openingstijden toevoegen, wat vooral handig is voor fysieke winkels of bezoekadressen.
PRODUCTEN Producten kunnen ook worden toegevoegd aan je Google Bedrijfsprofiel. Je kunt complete productcollecties maken, inclusief de naam, prijs en beschrijving. Voeg ten slotte een call-to-action toe, zoals ‘Online bestellen’, ‘Bestellen’, ‘Aanbod bekijken’ of ‘Meer informatie’.

Hoe zet ik mijn bedrijf op Google Maps?

versID op Google maps

Het Google Bedrijfsprofiel is niet alleen interessant voor de zoekmachine van Google, maar je kunt ook je bedrijf laten vermelden in Google Maps. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

Stap 1: Log op je computer in bij Google Maps.
Stap 2: Je kunt nu je bedrijfsadres in de zoekbalk toevoegen. Vervolgens kun je aan de linkerkant in het bedrijfsprofiel op ‘Je bedrijf toevoegen’ klikken. Een andere optie is om met de rechtermuisknop op de kaart te klikken, waarna je op ‘Je bedrijf toevoegen’ kunt klikken. Nog een andere optie is om linksboven op ‘Menu’ te klikken en vervolgens op ‘Je bedrijf toevoegen’ te klikken.
Stap 3: Doorloop nu de verschillende stappen om je bedrijf op Google Maps te zetten.

Binnenkort is jouw bedrijf zichtbaar en dus beter vindbaar voor jouw potentiële klanten.

Succes met je Google Bedrijfsprofiel!

Kunnen wij je helpen met jouw online zichtbaarheid? Kijk eens verder op de website of neem vrijblijvend contact met ons op.

Bron: Een beetje van Google en een beetje van versID Communicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

keyboard_arrow_up